Какво е хендикап?

Home » Какво е хендикап?

Залагащите на спорт могат да се възползват от най-различни пазари (опции за залог), с чиято помощ да прогнозират развръзката в състезанията. Една от най-често използваните опции, се нарича хендикап и може да бъде намерена не само за футбола, но и за баскетбола, волейбола, хокея и редица други спортове. Какво е хендикап и как се залага с нещо, ще разберете от тази статия, в която ще ви дадем няколко примера, за да се запознаете с този популярен маркет.

Какво представлява опцията хендикап?

При положение че един съперник има голямо превъзходство срещу друг, онлайн букмейкърите могат да предоставят изкуствено предимство на по-слабия. С други думи резултатът в спортната среща започва с голове или точки в полза на аутсайдера. Това се нарича още хендикап в спорта.

Избирайки си спортен сблъсък, ще можете да видите, дали се предлага хендикап за него. При положение че опцията е налична, ще видите с какъв резултат започва надпреварата. Обикновено, този вид залози идват с добри коефициенти и за това са предпочитани от играчите. Ако все още не можете да се ориентирате, то тогава прочетете следващите редове, където ще дадем пример.

Как да залагаме на хендикап в спорта?

За да ви бъде по-лесно да разберете, как се залага с хендикап, ще ви дадем примерен футболен мач, в който е налична опцията. Да речем, че на стадиона излизат отборите на Левски София и Струмска Слава. Гостите са обявени за аутсайдери, а хендикапа започва от резултат 0:2 за Струмска Слава. Ако домакините от Левски победят в мача с 1:0, общият резултат с хендикапа, ще бъде 1:2 и вие печелите. Ако обаче Левски спечелят с 3:0, ще загубите, защото общият резултат ще е 3:2.

Има случаи, в които хендикап резултата започва с повече голове преднина за аутсайдера. Тогава е добре да се замислите, колко попадения ще отбележи домакина и ще може ли да стигне до обрат. Общо взето всичко е много лесно и просто трябва да опитате опцията, за да я опознаете по-добре.

Как да залагаме на хендикап залози?

Кои онлайн букмейкъри предлагат хендикап опция?

Почти всички онлайн букмейкъри са поставили опцията „хендикап“, сред своите пазари за залагане на спорт. Ако обаче искате да бъдем по-конкретни ще ви дадем пример с някои от най-добрите лицензирани сайтове за залагане на спорт в България. Нека видим кои по-точно са те:

Обобщителни думи

Това е всичко най-важно относно използването на хендикап. Не забравяйте, че този маркет, важи не само за футбола, но и за много други спортове. Там също може да следите за преднина на отбор или играч и да поставите залог. Сега обаче се разделяме, като ви пожелаваме краен успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.