Банков служител с хазартна зависимост изтеглил фалшиви кредити за 430 000 лева

Служител на пловдивски клон на банка ДСК е арестуван за мащабна злоупотреба, научи TrafficNews. 43-годишният Ивайло Монов е бил задържан в четвъртък по време на специализирана полицейска операция на Икономическа полиция. Обвинението, за което ще бъде разследван е за присвояване на 430 000 лева.

Според източници Монов е изтеглил десетки потребителски кредити, използвайки лични данни на свои близки приятели и техните семейства без тяхно знание. Той е попълвал необходимите документи и след това е усвоявал кредита без пострадалите да подозират изобщо. Той бил член на аматьорски футболен отбор, в който играели митничари, юристи и др. Банковият служител очевидно е имал достъп до техни лични данни, чрез които успявал да изтегли кредитите.

Първоначално потърпевшите не са се усетили, тъй като Монов вероятно е покривал месечните вноски с всеки пореден кредит.

Причината за бруталната злоупотреба е хазартна зависимост. Банковият служител бил затънал в дългове, заради страстта си по хазарта.

По случая в Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство по чл. 203 ал.1 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание от 10 до 20 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сезам казино бас бонус