Банков служител с хазартна зависимост изтеглил фалшиви кредити за 430 000 лева

Служител на пловдивски клон на банка ДСК е арестуван за мащабна злоупотреба, научи TrafficNews. 43-годишният Ивайло Монов е бил задържан в четвъртък по време на специализирана полицейска операция на Икономическа полиция. Обвинението, за което ще бъде разследван е за присвояване на 430 000 лева.

Според източници Монов е изтеглил десетки потребителски кредити, използвайки лични данни на свои близки приятели и техните семейства без тяхно знание. Той е попълвал необходимите документи и след това е усвоявал кредита без пострадалите да подозират изобщо. Той бил член на аматьорски футболен отбор, в който играели митничари, юристи и др. Банковият служител очевидно е имал достъп до техни лични данни, чрез които успявал да изтегли кредитите.

Първоначално потърпевшите не са се усетили, тъй като Монов вероятно е покривал месечните вноски с всеки пореден кредит.

Причината за бруталната злоупотреба е хазартна зависимост. Банковият служител бил затънал в дългове, заради страстта си по хазарта.

По случая в Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство по чл. 203 ал.1 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание от 10 до 20 години.

Дата на публикуване: 21/08/2023

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *