Директна битка за Острова?: Уелс – Англия

Макар и незадоволителните възгласи, които се чуват от доста от феновете, за мястото на провеждане на Световното първенство през тази година, както и цялостната обстановка около него, в игрови план СП’22 се очертава да бъде едно от най-интересните издания, спрямо последните няколко провеждания на този формат. Във втория кръг в една от тежките групи, група “B”, се изправят отборите на Уелс и Англия. Срещата е във вторник вечер и е с начален час 21:00.

Група B

Група „B“ започна с изразителна победа за Англия над Иран, но впоследствие „англичаните“ не успяха да станат един от отборите, които си вършат работата още след втория мач и играят третия за емоция, след като записаха реми със САЩ. По този начин група “B” се завърза, тъй като първият в нея – Англия, разполага с 4 точки, втори е Иран с 3, трети е САЩ с 2 и четвърти е Уелс с 1 пункт.

Форма и резултати

Уелс изглежда е в криза, ако решим да вземем последните 5 мача за отправна точка. В този период от време „драконите“ успяха да достигнат до само 1 равенство, срещу САЩ (1:1), а освен тези резултати, те записаха 4 поражения – с 3:2 от Нидерландия, 2:1 от Белгия, 0:1 от Полша и 0:2 от Иран. Продължаването напред и запазването на шансовете за излизане от групата, минава през задължителна победа над Англия, което от своя страна не е никак лека задача.

Англия също не е в отлична форма, но „белите“ съумяха да спечелят важните за тях срещи и с един крак да стъпят в елиминационната фаза на СП’22. Англичаните изиграха няколко слаби мача преди старта на първенството, в които записаха поражение от Унгария (0:4) и Италия (1:0), а до равенство стигнаха срещу Германия (3:3). От началото на СП’22 те се наложиха над Иран с гръмкото 6:2, а в последната си среща поделиха по точка със САЩ.

Очи в очи: Последни 5 директни мача

Уелс и Англия не са от отборите, които се срещат често, но пък последният им сблъсък се изиграва през 2020 година. В него „англичаните“ печелят с 3:0, с гол на Калвърт-Люин през първата половина на срещата и последващи два през второто на Коуди и Ингс. Двата тима са се срещали още четири пъти в рамките на последните 17 години, а винаги победител от тези двубои излиза тимът на Англия.

Букмейкърски ставки

След множеството обрати и изненадващи развои на мачовете, Бетано и останалите букмейкъри смятат, че в тази среща фаворитът е един – Англия. Коефициентът за победа на символичния гост е @1.45, равенството идва с коефициент от @4.80, а победата за Уелс – @7.80.

Ставките за брой са „на кантар“ – над 2.5 гола за коефициент от @1.85, докато коефициентът за под 2.5 гола гравитира около @2.05.

Прогноза

С оглед важността на срещата и за двата тима, а към това добавена и лошата форма на Уелс, коефициентът, от който си струва да се възползва човек е Първо полувреме/Краен резултат – 2/2 при @2.10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *