Критичният час настъпи: Аржентина – Франция

Световното първенство почна преди едва 3 седмици, а в неделя се затваря и четвъртата, когато ще се изправят отборите на Аржентина и Франция в битка за трофея. Двата тима се оказаха най-силните и най-адаптивните в надпреварата, а единственото, което все още е под въпрос, в коя посока ще поеме трофеят – към Южна Америка или за втори пореден път към Европа и посока Франция? Това ще разберем в неделния следобед от 17:00 часа.

Път до финала

Нека си припомним и как двата отбора се озоваха на финала и какви резултати записаха. Аржентина стартира с изненадваща загуба срещу тима на Саудитска Арабия (1:2), която бързо поправи с две победи, които пък от своя страна гарантираха продължаването напред, в група, в която бяха още отборите на Полша и Мексико. „Гаучосите“ попаднаха в потока на Австралия, Нидерландия, САЩ, Япония, Хърватия, Бразилия и Южна Корея. В първата среща те надвиха бойкия тим на Австралия, а на четвъртфиналите ги чакаше тимът на Нидерландия, който отново успя да им се опъне, но все пак бе надвит с 2:3. В полуфиналната фаза „сините“ не изпитаха затруднения и отвяха Хърватия с 3:0, за да станат първият тим, който се класира за големия финал.

Пътят на Франция до финалния етап може да се каже, че бе една идея по-спокоен. Французите излязоха от групата си със същия точков актив, с който го направиха и Аржентина (6), след победи над Австралия и Дания в първите си два мача и поражение от Тунис в третата, изиграна с предимно с резерви, среща. На осминафиналите тимът в тъмно синьо бе в потока на Англия, Сенегал, Полша, Мароко, Испания, Португалия и Швейцария, като в първият двубой противник бе Полша, спечелен с 3:1. В четвъртфиналния етап, след драма и добър футбол, Англия отстъпи на Франция с 1:2, а на полуфиналите това направи и Мароко, след 2:0.

Форма и резултати

Гледайки формата, дори и на хартия, се вижда, че тимът на Аржентина се намира в по-добра такава. „Гаучосите“ имат едва една записана загуба в рамките на последните си 10 мача, докато пораженията при „петлите“ за същия период са 3, гарнирани и от 1 равенство.

Очи в очи: Последни 5 директни мача

За последно двата тима се изправят един срещу друг през 2018 година, тогава в мач от осминафиналната фаза, когато Франция продължава напред след истински трилът и двубой, завършил при резултат 4:3. Това е и „най-прясната“ среща, тъй като останалите датират от 2009 година (победа за Аржентина с 0:2), 2007 година (победа за Аржентина с 0:1), 1978 година (Аржентина бие с 2:1) и друга победа за Аржентина през 1930 година, отново на Световно първенство, този път с 1:0.

Букмейкърски ставки

Аржентина срещу Франция със сигурност може да се отбележи като един от мачовете, за който букмейкърите ще дадат изравнени коефициенти. Това може да се проследи и в ставките, които те предлагат, 3 дни и половина преди срещата. Победата за Аржентина взима коефициент от @2.80, докато равенството @3.00. Успехът пък за Франция идва с една идея по-ниска ставка @2.75.

Ситуацията е любопитна, що се отнася до очакваният брой голове. Букмейкърите смятат, че те ще бъдат под 2.5 попадения, което носи коефициент от @1.60. Ставката за над 2.5 гола, в рамките на 90-те минути редовно време, носи @2.40.

Прогноза

Не бива да забравяме, че предоставените от букмейкърите коефициенти за 1Х2 са за 90 минути футбол. Точно това прави изчисленията деликатни. Ще ви предложим да се възползвате от коефициента за Двата отбора да отбележат – ДА @2.00.

Дата на публикуване: 15/12/2022

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *