Сър Джим Ратклиф влиза в Манчестър Юнайтед

Според BBC английският бизнесмен сър Джим Ратклиф ще се сдобие с минотарен дял в Манчестър Юнайтед още през следващата седмица.

Най-богатият британец, който е химически инженер ще трябва да плати 1,25 милиарда лири, за да влезе в клуба. 71 годишният Ратклиф ще се сдобие с 25% от акциите на тима от Манчестър.

Сделката включва още и инвестиция в размер на 245 милиона лири, които ще бъдат вложени в подобрение на инфраструктурата на Манчестър Юнайтед, главно това означа, че стадион „Олд Трафорд“ ще бъде реновиран.

Сър Джими Ратклиф желае да се сдобие с мажоритарен дял от „червените дяволи“ и той ще продължи преговорите с банковата група „Рейн“, която е представител на сегашните собственици – семейство Глейзър.

Американците вече веднъж отказаха оферта за закупуване на целия клуб от катарския шейх Джасим, защото искат да бъдат част от Манчестър Юнайтед.

Според BBC сделката е забавена от смъртта на сър Боби Чарлтън. Според тяхната информация понеделник е бил определен за извършване на сделката, но погребението на клубната легенда е стопирало нещата.

След като закупуването на акциите бъде финализирано в управата на клуба се очаква да влезе сър Дейв Брайлсфорд. В момента той е спортен директор на „Инеос“, а в миналото е бил шеф на колоезденето в Англия. „Инеос“ е химически гигант, който е собственост на Ратклиф, който има свой отбор в професионалното колоездене и е собственик на френския футболен клуб Ница.

В периода от 2012 до 2018 година, под ръководството на Брайлсфорд, британските колоездачи спечелиха шест пъти най-престижната обиколка в света – Тур дьо Франс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сезам казино бас бонус