Нов цикъл за България – квалификации за СП: България – Швейцария

Home » Нов цикъл за България – квалификации за СП: България – Швейцария

Родният шампионат излиза в близо триседмична пауза, в която ще се изиграят няколко мача от квалификациите за Световното първенство през 2022. В този цикъл България попадна в сравнително тежка група, в която са още отборите на Швейцария, Италия, Северна Ирландия и Литва. В откриващия квалификациите мач, България ще приеме на ст. “Васил Левски” в София отбора на Швейцария. Мачът е в четвъртък вечер и ще започне в 19:00 часа.

Моментно класиране


Двата отбора тепърва ще се прицелят към челните места в групата и в момента всички тимове от “Група C” разполагат с нулев актив от точки.

България се представи изключително срамно в Лига В от Лигата на нациите, където тимът ни попадна в “Група 4”. “Трикольорите” завършиха с актив от само 2 точки след изиграни 6 мача, достатъчни за да ни отпратят в Лига C за следващото издание на турнира.

За последно швейцарците бяха част от “Група 4” на Лигата на нациите, където завършиха на трето място, на равни точки с 4-тия в таблицата Украйна, но по-добра голова разлика, която запази позицията им в Лига А.

Форма


Съдейки по слабото представяне в Лигата на нациите, то може да се предположи, че формата на отбора ни не е никак добра. След треньорската рокада и новите повиквателни, с които разполага българският тим, плановете са да се надгради и отборът да заложи на своя собствена визия в идните двубои. В последните 10 срещи българите постигнаха само две победи, дошли срещу Чехия (1:0) и Гибралтар (3:0), в 6 мача загубиха, а в два завършиха наравно.

Формата на Швейцария е по-добра от нашата, но не може да се каже, че с много. За 10-те си последни срещи швейцарците имат 3 успеха, 4 поражения и 3 равенства. В последния им мач постигнаха много важна победа срещу директния конкурент за 3-тата позиция в Лигата на нациите – Украйна.

Букмейкърско предимство


Коефициентите за победа на България са красноречиви – @7.00. Букмейкърите са отписали тотално българския отбор, а това донякъде дава поводи за подценяване от страна на гостите, чиято ставка за победа е @1.50. Равенството варира в границите между @3.80 до @4.50.
Интересни са и коефициентите под и над 2.5 гола. Ставката за повече голове взима по-ниския коефициент @1.80, докато тази за под 2.5 попадения@2.10.

Прогноза


Имайки предвид важността на двубоя за гостите, те ще търсят победа в София, която да им даде добър старт. От тази гледна точка се очаква по-открит двубой и в крайна сметка повече от 2.5 гола за коефициент @1.80.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.