Мегасблъсък за “трикольорите”: България срещу Италия на ст. “Васил Левски”

Home » Мегасблъсък за “трикольорите”: България срещу Италия на ст. “Васил Левски”

След първия мач при откриването на квалификациите за Световно първенство на България срещу Швейцария, който ще се изиграе в четвъртък вечер от 19:00 часа, летвата за втората среща е още по-високо вдигната – домакинство на Италия. Предстоящият двубой срещу “адзурите” е в неделя и стартира в 21:45ч.

Моментно класиранеТъй като прогнозата излиза ден преди първия двубой на България и Италия, то ще разгледаме формата на двата отбора през последните им 5 срещи, които в по-голямата си част бяха от Лигата на нациите.

“Трикольорите” завършиха цикъла от двубои в Лигата на нациите през 2020 година. Там България завърши на последна позиция в “Група 4” от Лига В, в която бяха още отборите на Уелс, Финландия и Ирландия, но в крайна сметка националният ни отбор не успя да запише победа и завърши представянето си с 4 поражения и 2 равенства. С това си класиране родните национали изпаднаха в Лига C, където се намират други по-непретенциозни отбори.

Италия очаквано спечели своята група, макар и това да се случи не толкова убедително, след като битката с Нидерландия продължи до самия край на надпреварата. “Скуадра адзура” финишираха с 3 победи и 3 равенства в актива си и само точка ги раздели от “лалетата”.

Форма


Както споменахме и в предните абзаци, България не направи нищо запомнящо се в Лигата на нациите. В последните 5 мача, обрисуващи някаква бегла представа за моментната форма, българите претърпяха 3 поражения от Финландия (на два пъти – 1:2 и 2:0) и Уелс (0:1), равенство за финал на представянето си срещу Ирландия (0:0) и победа в приятелската среща с Гибралтар (3:0).

Италия има далеч по-солидна серия и неслучайно е сочена за фаворит, дори и насред София. “Адзурите” имат 3 победи и 2 равенства в последните си 5 мача, като успехите дойдоха срещу Босна и Херцеговина (0:2), Полша (2:0) и Естония (4:0), а равенствата съответно срещу Нидерландия (1:1) и Полша (0:0).

Букмейкърско предимство


Ниският коефициент за победа на Италия (@1.20) надали изненадва някого. “Адзурите” са тотален фаворит за трите точки. Ставките за равенство (@6.50) и победа за България (@13.00) са оценени като твърде малко вероятен сценарий.

В голов аспект се дава предимство на по-голов футбол, където коефициента за над 2.5 попадения е @1.60, а този за под – @2.35.

Прогноза


България излиза с нов треньор, който ще се опита да намери най-добрите 11, които да изпълнят заръките му. Въпреки това, коефициентът от @2.35 за над 3.5 гола изглежда твърде примамлив, имайки предвид демонстрираната доминация на Италия и броят голове, които “адзурите” съумяват да бележат срещу далеч по-класни съперници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.