Нова “Алея на славата” на “Герена”

На стадион „Георги Аспарухов“ ще бъде направена още една „Алея на славата“, но този път тя ще бъде свързана изцяло с футбол. В Левски искат да отдадат заслуженото на своите легенди, които вече не са из между живите. Паметни плочи ще бъдат поставени около паметника на Георги Аспарухов, който се намира пред сектор А на стадиона, за да увековечат легендите. Всичко това ще стане факт около честванията за 110 годишния юбилей на „сините“.

„Сини сърца“ стой зад тази идея. Организацията стартира благотворителен търг, за да може тази инициатива да се осъществи. С отворени обятия беше приета тази идея от собственика на Левски – Наско Сираков.

Съществуващата в момента „Алея на славата“ на „Герена“ се намира до входа на комплекса. В нея обаче са поместени имената на големи личности и шампиони, които имат връзка със спортния клуб.

Такава алея съществува и на стадион „Българска армия“. В нея обаче са поместени имена с табели на легенди, които все още са живи и здрави. Това обаче породи грозни сцени наскоро. Дотам се стигна след като клубната легенда Стойчо Младенов отиде на шефски пост в ЦСКА 1948. Разгневени фенове на ЦСКА плюха и хвърляха стотинки върху плочата на бившия футболист. До такова напрежение се стигна и на мач между двата отбора, когато Стойчо Младенов беше във ВИП ложата на стадион „Българска армия“.

Левски изпитва трудности в последните си мачове в българската Ефбет лига. Тима няма победа в лигата от пет мача. „Сините“ дори са застрашени да изпаднат от първата шестица на Ефбет лига. Момчетата на Николай Костов заемат временното шесто място в таблицата, но Арда Кърджали може да ги измести оттам, защото има и мач по-малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *