Местните избори всяват хаос в българския футбол

Местните избори са на път да объркат календара в родния футбол идния месец. На 29 октомври ще гласуваме за кметове, това е неделя. Една седмица по-късно ще има балотажи, там където е необходимо. Между двата вота е предвиден да се изиграе кръг от турнира за Купата на България. В този кръг участие взимат и тимовете от елита на родния футбол. От БФС са определили 31 октомври, първи и втори ноември за тези двубои, което е вторник, сряда и четвъртък.

Местните избори и този гъст цикъл от мачове може би ще наложат объркване в програмата и тя ще трябва да бъде пренаредена. Това е и причината насрочването на дата за 1/16 финалите да се бави. Това се налага, защото все още не се знае кога ще се изиграят тези срещи.

От полицията също не помагат особено в разрешаването на този казус. Както винаги от МВР отказват да охраняват футболни срещи, когато в България се провеждат избори и поради този факт те не могат да бъдат изиграни в събота и неделя.

Според програмата изготвена от БФС 15-ят кръг в Ефбет Лига трябва да бъде проведен на 28 и 29 октомври. Това ще бъдат и последните мачове от първия дял на редовния сезон. Местните избори ще принудят ръководители в БФС да издърпат тези мачове няколко дни по-рано. Към момента идеята е тези срещи да се изиграят на 26 и 27 октомври, което е четвъртък и петък. Обмисля се и варианта да има мачове и на 30 октомври – понеделник.

Един ден по-късно пък са насрочени и двубоите от 1/16 финалите за Купата на България. Балотажът също е проблем за родния футбол. Той ще бъде на пети ноември – неделя, когато е и 16-ят кръг на Ефбет Лига. По този начин мачовете от този кръг ще трябва да се играят по-рано, на втори или трети октомври. Друга опция пред шефовете в БФС е този кръг да се играе след балотажът, след шести октомври.

Лудогорец пък има мачове от Лигата на Конференциите на 26 октомври и 9 ноември – два пъти с Фенербахче.

Дата на публикуване: 22/09/2023

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *