Манчестър Юнайтед плаща неустойки на „Адидас“

Както е добре известно на всички фенове на футбола изявите в Шампионската лига, освен авторитет носят и много, много пари. През този сезон, Манчестър Юнайтед участва в груповата фаза на турнира на богатите, но представянето на тима от „Олд Трафорд“ на домашната сцена е плачевно. Момчетата на Ерик Тен Хааг са далеч от топ четири.

По всичко личи, че следващия сезон „червените дяволи“ няма да могат да попаднат в Шампионска лига и така, клубът ще трябва да плаща сериозно неустойки на главния си спонсор – „Адидас“. В договора между двете страни има клауза, според която, ако Манчестър Юнайтед не играе в Шампионската лига, трябва да плаща неустойки на германския спортен гигант в размер на 10 милиона паунда.

Но дори и тези пари са незначителни, както е известно Манчестър Юнайтед получава за всяка кампания по 90 милиона паунда от „Адидас“. Договорът е десет годишен, така че „червените дяволи“ ще приберат милиард паунда за срока му.

Очаква се съвсем скоро в клуба да има нов силен спонсор в лицето на сър Джим Ратклиф. Най-богатият британец е готов да инвестира сериозни суми в „червените дяволи“. Бизнесменът обаче ще иска да назначи свои хора по висшите етажи на ръководството на клуба. По този начин той ще може да следи как се харчат парите, които е отделил за Манчестър Юнайтед.

Желанието на Ратклиф е да бъде спряна практиката за неразумно високи трансферни суми, която е често явление в последните години в клуба. Всички тези много милионни покупки не успяха да оправдаят очакванията на феновете на „червените дяволи“. Работата на мениджъра на тима – Ерик Тен Хааг виси на косъм след слабите резултати, които постигат Маркъс Рашфорд и компания.

Дата на публикуване: 21/11/2023

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *