Фенове на Левски събличат Петев на Герена

Феновете на Левски изненадаха футболната общност с необичайния акт на събличане на треньора Ивайло Петев през 2013 година. Този скандален инцидент намери своето логично обяснение и впечатли всички фенове на играта. По онова време Петев бе избран да води клуба на мястото на Славиша Йоканович, това обаче не се понрави на публиката, която на представянето на новия треньор, го накара да съблече синята фланелка и да остане го.

Защо се стигна до събличането на Петев на Герена?

Основната причина за протеста срещу Петев се открива в неговата изява и преход от играчката към треньорската позиция. В едно интервю, той признава, че е фен на ЦСКА, а не на Левски. Това заявление създаде разделение и недоверие сред феновете на “сините”, които се почувстваха предадени от човека, когото подкрепяха.

Освен това, още една причина за недоволството и гнева на феновете се крие в един от най-скандалните мачове в историята на отбора. Полуфиналът от турнира за Купата на България през май 2001 година между Левски и Литекс изигра решаваща роля в събитията. В този мач, Ивайло Петев, който тогава носи оранжевия екип на “Литекс”, бе главно действащо лице в един насилствен инцидент.

След края на срещата, на терена се разигра масово меле, в което бяха замесени футболисти и треньори. Петев бе изправен пред агресия от страна на играещия помощник-треньор на Левски Станимир Стоилов, който го удари в лицето.

Този инцидент се запечата в паметта на феновете на Левски и създаде недоверие и неприязън към Ивайло Петев. Ето защо, се стигна до инцидента със събличането, при който синята публика не прие Ивайло Петев за треньор на Левски, макар че Наско Сираков настояваше именно това да бъде новият наставник на отбора на местото на Славиша Йоканович. Представителите на сектор „Б“ накараха Петев да свали фланелката на клуба.

Какъв бе отзвукът от събличането на Петев на Герена?

Медиите побързаха да обвинят левскарската публика в насилие срещу Петев, но получиха категоричен отговор, че привържениците вече не могат да търпят подигравки с любимия им отбор. Те се противопоставиха на премахването на Йоканович и не пожелаха фен на Цска да им бъде новия наставник. Това са и причините довели до събличането на екипа.

Разбира се, не можем да оправдаем събличането на Ивайло Петев, тъй като това беше грозен акт, който много или малко се отрази на психическото състояние на специалиста. Имайки предвид буйният нрав на сините фенове, не се учудваме, че те изразиха своето недоволство по този начин, но се надяваме, че бъдеще тези инциденти ще бъдат по-малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *