Система за залагане „Фибоначи“

Системата за залагане на Фибоначи е една от многото налични днес стратегии за залагане. В следващите абзаци ще обясним по-конкретно за какво става въпрос. Залагането на последователност на Фибоначи несъмнено е противоречива концепция. Определено има играчи, които успяват да постигнат големи печалби, благодарение на тази стратегия, но тя крие и някои рискове.

Основната концепция за залагане според последователността на Фибоначи е проста – залагате на равенство. Ако загубите, залагате отново на равенство, позовавайки се на определения ключ, служещ за увеличаване на залога. Важно е да използвате коефициент за равенство над 2.62 (по-точно 2.618); а за щастие на хората, които искат да приложат стратегията, доста голяма част от мачовете предлагат този или по-висок коефициент за равенство. Колкото по-висок е той, толкова по-добре е за играчите.

Фибоначи числа и как работи системата за залагане

Ако изгубите първия си залог, просто залагате следващото равенство, което да се обляга на последователността от числата на Фибоначи. Така известната числова комбинация представлява последователност от числа, в която сумата на двете последни дава като резултат текущото. Така например първите числа от Фибоначи изглеждат по следния начин: 1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233-377-…

Използвайки схемата, ако започнете да залагате с 1 евро, ако първото равенство с коефициент по-голям от 2.62 е губещо, следващия път ще заложите 1 евро, след това 2 евро, 3, 5, 8, 13 и така нататък. Математически е разбираемо, че всяка печалба, която ще постигнете ще компенсира предишните загуби, гарантирайки и малка печалба.

Пример за лошо стечение на обстоятелствата

Нека вземем за пример ситуация, в която губите десет поредни пъти и печелите залога си на единадесетия път. В този случай вече сте заложили 143 евро и накрая успешно познавате равенството в 11-тата среща. Ако приемем, че успешния залог е имал коефициент @2.80, печалбата ви се изразява в 403.20 евро при общ залог от 287 евро, което прави нетната ви печалба 116 евро.

Недостатъци

Недостатъкът на тази стратегия е очевиден. Ако приемем, че губите не десет последователни залога, а цели двадесет, тогава вече бихте загубили около 17000 евро. Това е твърде голяма банка за почти всеки човек и не би си струвало да се рискува такава сума.

Какво представлява последователността на числата на Фибоначи

Заключение

Когато залагате, използвайки последователността на Фибоначи, зависите от навременния успех. Ако не успеете да се възползвате от него, ще дойде момент, в който няма да може да си позволите залозите и ще изгубите много пари. Разбира се, тази стратегия работи безотказно до този момент, а допълнителните анализи на отборите, които често постигат равенства могат да бъдат само в помощ при определянето на подходящите срещи.

Дата на публикуване: 27/09/2021

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *