Ето къде отива Клоп след Ливърпул

Преди около две седмици Юрген Клоп шокира футболния свят със своето решение да се оттегли от треньорския пост в Ливърпул. Вече е ясно къде ще отиде германеца след като напусне скамейката на „мърсисайдци“. Той изкара девет години на кормилото на тима от „Анфийлд“.

Мениджърът ще се отдаде на почивка в екологичния семеен рай, който сам гради в Майорка. Той закупи къща на Балеарските острови за четири милиона евро.

Германеца има контракт с „червените“ до 2026 година, но той реши да приключи авантюрата си с „мърсисайдци“ предварително. Липса на енергия беше основната причина, която Клоп анонсира като причина за своето отказване, друг фактор, който го е отказал от поста в Ливърпул е, че може и да не работи вече като старши треньор. Със сигурност сега ще има време, в което Юрген Клоп ще бъде далеч от играта с кръглата топка, но слуховете за следващия му отбор не спират да се появяват всеки ден.

Имението, което Клоп е придобил се простира на площ от 5000 квадратни метра. Германеца е негов собственик от 2022 година. Той го е закупил от сънародника си Ролф Кние, който е бизнесмен и артист. Клоп е направил тотален ремонт на имота.

Според изданието „Bild“, мениджъра е превърнал имението в нискоенергийна къща, в която има свързана климатична и отоплителна система. За да се гарантира, че температурата в помещенията ще остане непроменена, независимо от времето навън, тя се контролира от компютър. Според немското издание, всички електрически устройства в имението могат да бъдат контролирани централно, а Юрген може да поеме контрола върху тях от своя смартфон. Това може да намали използването на електроенергия до 75%.

Много добре известен факт е, че Клоп е голям фен на Балеарските острови. Той прекарва голяма част от свободното си време със своята жена – Ула, именно там.

За градината на имота се е грижела фирмата, която е била нагърбена с проекта на градината на хотел „Son Bunyola“, чийто собственик е британския милиардер Ричард Брансън.

За девет години като мениджър на Ливърпул, Клоп спечели всичко възможно на клубно ниво – Висшата лига, Шампионска лига, ФА Къп, Карабао Къп, както и Световното клубно първенство, а неговото напускане беше шок за Висшата лига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *