Единичните залози – най-добрата печеливша стратегия?

Разбирането на стратегията за единичен залог е от основно значение, ако един човек се смята за добър типстър. Основополагаща е високата успеваемост в единичните залози, за да се мисли към комбинация с други залози и съответно гонене на по-високи общи коефициенти. Независимо от вашата банка или толерантността ви към риск, единичният залог винаги е най-добрият избор за залог на спортни събития. Да, моментните игри могат да бъдат забавни в конкретния отрязък от време, но не са стратегия, на която може да разчитате в дългосрочен аспект.

За тези, които искат по-сериозно да навлязат в материята и да постигнат печалби в бъдеще, изборът на правилни игри и стратегии са част от изпитаната във времето формула за печалба.

В тази статия ще научите:

  • Какво стои зад понятието „единичен залог“?;
  • Защо единичните залози са толкова популярни?;
  • Стратегии за максимизиране на банката, използвайки единични залози.

Какво е единичен залог?

Както името подсказва, единичният залог касае индивидуален мач, чийто залог касае развоя на срещата, под/над брой голове и др. Другото име на този тип игра е „директен залог“ и се слави с това, че е твърде лесен за разбиране.

Ако искате да поставите директен залог на някоя от срещите (напр. Барселона срещу Реал Мадрид), нужно е само да прецените какъв ще бъде той. Важно е да знаете, че шансът ви за печалба с един залог е винаги по-голям от това, което би ви предложил по-голям коефициент, базиращ се на този, в добавка с някой друг залог.

Единичните залози са твърде скучни?

Харесвате ли кока-кола или пък добре изпечена тънка пица? Те не са се променили с десетилетия, но всеки път, когато ги консумирате е все едно за пръв път. Точно такъв е смисълът и тук – да се използва нещо добре утвърдено и работещо. Математиката е категорична, че единичните залози са най-доброто възможно нещо, част от арсенала на добрия играч.

Според изчисления от американци, при залог от -110 (по американската коефициентна система), ви е нужна успеваемост от 52.4%, за да сте винаги на печалба. Постигането на такъв резултат не е лесна задача и минава през множество допълнителни анализи и избор на подходящ букмейкър, който е склонен да даде по-високи ставки.

Много от вас вече са се уверили, че правата колонка с множество мачове в много голям процент от случаите е обречена още при самото поставяне на залога. А още по-горчив е опитът, що се отнася до хората, чийто залози излизат с изключение на само един, което пък от своя страна проваля всичко. Ясно е, че спортните букмейкъри се опитват да ви привлекат с множество опции и голямо разнообразие, но всяко отклонение от добре познатите конвенционални залози е допълнителен риск. Хубаво е да разберете, че добавянето на различни орнаменти към даден продукт не е задължително нещо хубаво. Или, за да затвърдим метафората – класическата кола все още е предпочитана пред останалите имитиращи продукти, които са на пазара.

Стратегия „единичен залог“

Да се подлъжете и да играете с различни залози на различен брой мачове завършва по-скоро по разочароващ начин. Правите колонки са направени, за да съсипят страхотните дни, тъй като се нуждаят от перфектна успеваемост, която е трудно постижима в реални условия и дългосрочен план.

Три са основните компоненти на успешния единичен залог:

  • Силен подход или система при избор на залозите;
  • Постоянство и ангажираност към избраната стратегия;
  • Добро управление на банката.

Точно както играта на фондовата борса или всеки един бизнес – важна е стабилната и твърда ръка.

Какво да залагате и кога?

Независимо дали разчитате най-много на анализи на спорта, дали следите някои тенденции около него, повечето печеливши играчи имат последователен подход, който следват и използват в дългосрочен период. Налице са някои изпитани инструменти и стратегии, под формата на системи, които могат да ви помогнат в преценката дали инстинктите ви са правилни.

Доверете се на процеса

Намирането на ефективна стратегия започва с това да успеете да дефинирате себе си като играч. Ако сте човек вярващ в числата, не правете грешката да залагате спрямо усещанията си. Четенето на статии или слушането на подкасти е чудесно, но помислете какво мислите по дадена тема без да се влияете от мнението на други хора.

Друг много важен съвет е да не съдите по резултатите на база няколко залога. В общ мащаб това е процес, който търпи много печалби и загуби, но именно постоянството води до дългосрочни дивиденти.

Какви са оптималните залози?

Само вие може да прецените нивото на комфорт на база финансовата ви реалност. Разбира се, трябва да се има предвид и вашата увереност. Най-добрите играчи имат точно разписана система, която следват, а тя от своя страна опростява цялостния процес при взимането на такъв тип решения.

Ако трябва да дадем примерна стратегия, бихме избрали следната: Ако банката ви е от 500 долара, при първия залог залагате 5% от нея (25$). Ако спечелите сега имате 525$. При втория залог може да изберете да заложите 5.25% от новата банка (около 27.50$). Ако изгубите, намалявате леко процента и се придържате към стратегията си. Разбира се, това не е финансов съвет или схема, която трябва да следвате, но е пример за стратегия, която следват някои играчи.

Използването на динамична система позволява на вашата банка да расте, ако печелите, но в същото време смекчава щетите от загуби, защото вашите залози също се намаляват, ако това се случва и с банката ви. Друг вариант е категоризирането на залозите. Най-добрите от тях заслужават по голям процент за залог, средните получават по-малък, а най-ниските по приоритет – най-ниски по стойност залози.

Залозите са винаги забавни, когато печелите

Разбираемо, винаги има адреналин, който идва със спортните залози. Въпреки това, в крайна сметка е най-хубаво за играчите, когато те печелят. Поведението в моменти на големи печалби и загуби е ключов фактор за успехите на един играч в дългосрочен период от време. Ако човек не може да владее настроението си в такива моменти и да играе трезво, то със сигурност шансовете за постигане на дългосрочен успех са значително по-малки.

Разбира се, всички бихме искали да печелим огромни купчини с пари, но различните типове залози са едновременно примамливи и трудни за постигане. Ако имате добра и работеща система, дисциплинирани сте, то със сигурност шансовете ви за постигане на солидни резултати са добри.

Макар и вече изтъркала се максима – трябва да играете с толкова пари, колкото може да изгубите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *