Борислав Михайлов подаде оставка

Борислав Михайлов, който 18 години беше начело на Българския футболен съюз подаде оставка. Това беше съобщено лично от него след провелия се днес извънреден изпълком на родния футболен съюз. Събитието се проведе на Националната база в Бояна, там органите на реда бяха разположили множество хора и водни оръдия, които да бранят обществения ред. От МВР се страхуваха от нови протести на футболните ултраси. Властите в страната бяха на крак, заради предишния протест, провел се на 16 ноември по време на мача между България и Унгария.

След този мач никой не говореше за резултата или за играта на родните „лъвове“, всички се бяхме съсредоточили върху протеста, който от мирен прерасна в агресивен и кървав такъв. До безпрецедентно обединение се стигна по време на този митинг. Фенове на двата най-големи врагове във футболен аспект – Левски и ЦСКА излязоха заедно, за да искат оставката на Борислав Михайлов.

Бившият вратар на Левски и националния отбор говори пред медиите след конгреса, като заяви, че за спокойствието на цялата държава, той е подал своята оставка. Боби заяви, че след завръщането си на поста през 2019 година е станал обект на натиск, клевети и агресия. Според него в БФС са изпълнили голяма част от целите, които сами са си били заложили. Михайлов се похвали, че от 2019 година насам са въведени в експлоатация 19 терена и до края на годината ще бъдат готови още три. Бившият вратар благодари на всички хора, с които е работил за благото на българския футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *